De 6 woningen van nieuwbouwplan Kerkekkers 2 liggen in Hulsel, een mooi dorp midden in de Brabantse Kempen. Hulsel maakt deel uit van de gemeente Reusel-De Mierden en is de kleinste kern van de zogenoemde acht zaligheden.

Rijke historie
De kleine zaligheid Hulsel is al sinds 710 bekend als woonplaats, toen nog onder de naam Hulislaum. Het verhaal gaat dat het dorp een geschenk was van Bertilindis aan Willibrordus, de abt van de Abdij van Echternach. Willibrordus, ook wel de Heilige Willibrord genoemd, is ook nu nog in Hulsel terug te zien in een beeld in de veldkapel aan De Hoef. Ook de Willibrordlaan, de doorlopende weg aan de zuidzijde van Hulsel, is een verwijzing naar de historie van het dorp.

Heerlijk wonen
De slechts 785 inwoners (op 27 juli 2018), een rijk verenigings-leven en het prachtige natuurschoon maken Hulsel tot een fijn woonplaats. Er is een actief netwerk van vrijwilligers en werkgroepen die onder andere samenkomen in ‘t Drieske, het dorpscafé aan het plein naast de kerk. Aan de oostzijde van nieuwbouwplan Kerkekkers ligt sportpark ‘t Kantje, de thuisbasis van voetbalvereniging v.v. Hulsel.

Prachtig natuurschoon
Hulsel wordt omgeven door landbouwgebied en prachtig natuurschoon, zoals de Raamsloop en ten noorden de Mispelse en Neterselse Heide met de grote vennen Groot Goor, Flaes en Kleine Flaes. Het is een prachtig gebied met wandel- en fietsroutes. Hier kun je genieten van het echte buitenleven, heerlijk een ontspannen wandeling maken of een stevige ronde fietsen.

Goede voorzieningen
In het dorpshart van Hulsel bevindt zich de Clemensschool, waar naast basisonderwijs ook een kinderopvang aanwezig is. Voor het voorgezet onderwijs kun je terecht in het nabij gelegen Bladel, op het Pius-X-College. Voor de dagelijkse boodschappen liggen Lage en Hooge Mierde, Reusel en Bladel vlakbij. Zin in een dagje shoppen? Met een half uurtje autorijden sta je in Tilburg of Eindhoven!


Google Maps